„Végre csobbanunk!”


A szokásos őszi programok egyike lett volna, de a koronavírus-járvány bizony ezt is meghiúsította. „Végre csobbanunk!” – gondolhatták a Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9-10. osztályos tanulói, akik jelentkeztek erre a programra, s április 12-én végre eljutottak a Napfényfürdő Aquapolis Szeged vízi vidámparkba.

A jórészt kisgyerekes családok mellett mintegy 60 diák vette birtokba a csúszdapark medencéit és csúszdáit. A csúszdák kapuja előtt a gyerekek kisebb-nagyobb csoportokba verődve türelmesen álldogáltak és vártak a sorukra, hogy pár perc múlva egy medence aljáról bukkanjanak fel prüszkölve, de ragyogó arccal … azután gyorsan kimásztak, és sietős léptekkel trappoltak a következő csúszdához, mert hiszen minden percet ki kell használni ... Közben a nagy zsivajban kiabálva mesélték egymásnak az élményeiket, vagy a medence szélén a lecsúszó társaikra várakozva nevetve kommentálták egymás mulatságos vízbe érkezését. Egy-egy odakiabált mondat („Ez szuper!”), egy felmutatott like-jel, sugárzó mosolyok jelezték menet közben, ez a program bizony telitalálat.

A vége felé közeledve azért megfogyott a lendület, egyre többen tűntek fel a csúszdapark büféjénél egy-egy szendviccsel a kezükben vagy úszkáltak, áztatták magukat kényelmesen a medencékben. A buszon hazafelé már csend honolt: megérdemelt pihenés a fárasztó, de kellemes élmény után.