Európai Diáksport Nap


Nagyon szép őszi időben került sor a sportnap lebonyolítására. Az esemény egy közös bemelegítéssel indult, majd jöhetett az együtt lefutott 2021 méter. Ezután a diákok körszínpad szerűen vettek részt a programokon: a sportcsarnokban kispályás labdarúgásban, kosárlabdában és floorballban mérhették össze a tudásukat. Ezzel egyidőben a füves sportpálya egyik térfelén métázhattak a tanulók, míg a másik felén az atlétika különböző számaiban indulhattak a nebulók. Ez utóbbi során távolugrásban, illetve az iskolánkban népszerű dobószámokban /súlylökés, gerelyhajítás, diszkoszvetés/ versenyezhettek a nevező felsőbb éves diákok. A kilencedikesek számára lehetőség volt, hogy megismerjék és kipróbálják ezeket a sportágakat, hogy jövőre már ők is megmérettethessék magukat.

Az idei sportnapot különlegessé tették azon versenyszámok, amelyek valamilyen formában kapcsolódtak az erdészeti szakmához. Így versenyezhettek a diákok akár rönkdobásban, akár időre végzett sarangpakolásban.

Úgy gondolom, hogy mindenki jól érezte magát ezen a rendhagyó délelőttön, s a programok erősítették a rendszeres mozgás megerősödését, illetve kialakulását.