Kilométereket gyalogoltak a Bedősök


Öt osztály, az összes kilencedikes és a szervező, Bánhidy Zoltán osztálya, a 10/B gyülekezett csütörtök kora délután az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola kis kollégiuma előtt. A fiatalok a Világ Gyalogló Napja rendez­vénysorozaton vettek részt. 2020-ban a Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományokhoz híven ismét meghirdette a Világ Gyalogló Napja (World Walking Day) hazai eseménysorozatát, ami az elnevezésétől eltérően egész októberben tart, hogy az aktív életmód minél több ember mindennapjává váljon. A rendezvénysorozat célja a gyaloglás népszerűsítése.


A Bedőben ez csapatépítés is egyben, jó alkalom arra, hogy a kilencedikesek megismerkedjenek egymással és a tanulmányi erdővel. – A lényeg, hogy egy-egy intézményben minél több embert mozgasson meg a kezdeményezés. Helyi látványosságokat, például a Ruzsa-fát is útba ejtjük – mondta a tizedikes Kuncz Salamon.


– Kimozdulunk, a természetet szeretjük, friss a levegő, új dolgokat tanulunk a fákról és az erdőről – sorolta a hartai fiatalember.


A bedősöknek csütörtökön négy állomáson kellett teljesíteniük. A Négyökrű réten elrejtett, leszúrt zászlókat kellett megtalálniuk minél gyorsabban, majd egy zárt területen tájidegen tárgyakat, például műanyag kapszulába rejtett cukrot, aztán úgy kellett elbújniuk, hogy a tanárok ne vegyék észre őket.


Forrás: Délmagyar.hu