Vigyáznak az üzenetekre Ásotthalmon


Hol vagyunk már a pad alatt továbbított, papírgalacsinná gyűrt üzenetektől, amiket észrevétlenül kellett továbbadni a többiek segítségével a címzettnek? Volt is nagy kacagás, amikor lebuktunk. Az okostelefonok és a mobilnet korában már attól a meghatározástól is nagyon messzire vagyunk, hogy a telefonkészülék, egykor távbeszélő olyan távközlő eszköz, amely a hangot a készülék mikrofonjának segítségével elektromos jelekké alakítja át, és azt különböző módon nagy távolságra továbbítva a telefonkészülék hangszórójával újra hallható hanggá alakítja.


A technológia úgymond rohamos fejlődésével és a diákok leleményességével pedig nem árt a nevelőtestületnek sem tartania a lépést. Erre tesz próbát humorosan Marozsán Zoltán, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium egyik pedagógusa, aki papírdobozból készült üzenetrögzítővel várja a diákokat a tanteremben.

– A gyakorlat ideje alatt bármilyen üzenet érkezik bárkinek, az itt biztos, hogy megvárja őket a tanítás végéig – mutatta a humoros telefontartót.


Forrás: Délmagyar.hu