Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Piliscsaba

Idén is megrendezésre került a Szepesi emlékverseny Piliscsabán, melyen iskolánk is részt vett két csapattal.

A rendezvény október 11 és 13-a között zajlott az FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskolája és Kollégiuma szervezésében, 8 iskola 10 csapatának részvételével. Iskolánk idén két csapattal nevezett, egy szakközépiskolaival, és egy technikussal.

Az első nap délutánja a versenyhelyszín és pályák bejárásával, megismerésével és technikai részleteinek megbeszélésével kezdődött, majd a technikai értekezleten kisorsolták a csapatok sorszámait.

Másnap az ünnepélyes megnyitó után következett az írásbeli versenyrész, amiben erdészeti és gépészeti tesztek, totók, számítási feladatok, szöveges feladatok, rajzok készítésével adtak számot felkészültségükről a csapatok. Délután következett a leglátványosabb és legizgalmasabb rész, a gyakorlati számok végrehajtása. Itt motorfűrész szerelés, döntés, lánckímélő darabolás, kombinált darabolás és gallyazás versenyszámokat kellett minél gyorsabban, precízebben és szabályosan végrehajtani.

Az utolsó nap délelőttjén a szóbeli rész következett. Itt az egyes csapatok közös munkával adtak számot ismereteikről.

A délutáni ünnepélyes eredményhirdetéskor derült ki a végső eredmény.

A versenyen iskolánk szakközepes csapata a 6., technikus csapatunk pedig a 7. helyen végzett igen szoros küzdelemben. Sőregi Sándor tanulónk első helyezést ért el a kombinált darabolás gyakorlati versenyszámban. A győztes a soproni iskola csapata lett, nagy versenyben a 2. helyezett mátrafüredi csapattal szemben, amivel elnyerték a részvételt az Erdésztanulók Európa Bajnokságára.

Ezúton is gratulálunk iskolánk tanulóinak az eredményes szereplésért, és köszönjük a kollégáknak a felkészítést!

Csapattagok:

Szakközépiskolások: Szabó Bence, Micsinai Bence, Szabó Henrik - csapatkísérő: Kelemen Antal

Technikusok: Balogh Mátyás, Sőregi Dániel, Tanner Áron - csapatkísérő: Kiss Zoltán