A Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is kiállított az OMÉK-en

„Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás hazánk legnagyobb és legpatinásabb agrárgazdasági rendezvénye, amely immár több mint száz esztendős hagyományra tekint vissza. Értékgazdag tradíció, amely lehetőséget teremt a magyar gazdák bemutatkozására, a hazai agrárium fejlődésének széleskörű megismertetésére.

Az eseményre látogatók ízelítőt kapnak a magyar mezőgazdaság eredményeiről, a kiállítók a fogyasztók figyelmét a jó minőségű, GMO- mentes, minőségi hazai termékekre irányítják. A kiállításnak és vásárnak komoly szerepe van abban, hogy a magyar agrárium a nemzetgazdaság húzóágazata immár, hiszen a kétévente megrendezendő seregszemle inspirálja a szakmát, hogy minél több minőségi portékát mutassanak az érdeklődőknek.

Elvitathatatlan érdeme tehát a kiemelkedő jelentőségű eseménynek, hogy népszerűsíti a magyar föld kincseit. Az OMÉK presztízse, látogatottsága és protokolláris jelentősége miatt kiemelt figyelem irányul a kiállítókra.” olvasható az OMÉK kiállítói katalógusában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által írt előszóban.

Intézményünk a soproni erdészeti szakképző intézménnyel együtt képviselte az erdészeti szakképző intézményeket a kiállításon. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Földművelésügyi Minisztérium standján mutatkozhattunk be.

2017. szeptember 21-e az erdő- és vadgazdálkodás témakör köré csoportosított tematikus nap volt. Az intézmény és az erdészeti szakképzés bemutatása mellett interaktív feladatokkal, tesztekkel, feladatlapokkal készültünk. A feladatlapokat kitöltők az intézményünk által készített ajándékokban részesültek.