Iskolánk, 2013. november 8-án csatlakozott a Vöröskereszt Bázisiskolai hálózatához. A csatlakozással feladatokat is vállalnunk kellett az egészségnevelés területéről. Az egyik ilyen feladatvállalásunk az volt, hogy a középiskolás diákokat véradásra sarkalljuk. A véradás, a társadalmi felelősségvállalás egyik legfontosabb és legnemesebb formája. Az elmúlt években a véradás ügyének támogatása mellett köteleztük el magunkat. Tanévenként négy véradást szervezünk az iskola diákjai számára. Ennen a tanévben az első véradást szeptember 19-én tartottuk az iskola ebédlőjében. Az előzetesen kitűzött részvételi arányt sikerült túl is szárnyalnunk. Ezen a napon 36 diák és kolléga jelent meg, és közülük 7-en először adták vérüket, hogy ismeretlenül is segítséget nyújtsanak embertársaiknak. Az esemény a szokásos jó hangulatban telt. Véradőhőseinknek a Jacky Presszó és Pizzéria szállította a pizzákat, illetve Kőrösi Magdolna kolléganő 3 darab óriás Milka csokit ajánlott fel, amit kisorsoltunk a megjelentek között. A vér a véradók adománya, a gyógyítás nélkülözhetetlen eszköze, hisz az emberi vér semmi mással nem pótolható. Köszönjük a Bedős fiúk és lányok megjelenését, hisz a magyar társadalom számára követendő példával szolgálnak, megmutatják, hogy igenis van önzetlenség, igenis van emberség, és igenis van érdek nélküli segítség!Domokos JózsefSzeptember második szombatja 2000 óta az Elősegélnyújtás Világnapja. Ezen világnap apropóján a Magyar Vöröskereszt, annak is az ifjúsági szervezete Budapesten rendezte meg az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét. A megmérettetés gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában lett meghirdetve, ahová a többfordulós megmérettetésekből közel 60 csapat kvalifikálta magát. A középiskolás kategóriában Csongrád-Csanád megyét az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 5 fős csapata képviselte. A csapat tagjai Radics Dániel 11.C, illetve Varga Fruzsina, Bátyity Márk, Dózsai Benjamin és Kovács Ábel Dávid 12.C osztályos tanulók voltak.

Az ünnepélyes megnyitó 2022. szeptember 9-én este 19 órakor a budapesti Radnóti Miklós Kulturális Központban került megrendezésre. A megnyitón beszédet mondott Kardos István a Vöröskereszt főigazgatója, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, valamint Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója is. A megnyitó végén az eskütétel után, a másnapi verseny technikai információi hangzottak el.

A verseny szombaton reggel 9-kor rajtolt el és egy 20 állomásos körpályán zajlott Budapest utcáin. A megméretettésen elméleti és gyakorlati tudásukról is számot kellett adniuk a versenyzőknek. A gyakorlati állomásokon nagyon sok traumás és belgyógyászati esettel találkoztak a csapatok. Emellett a Hősök terén egy nagyon látványos tömeges közlekedési balesetet játszottak el az imitátorok. A versenyzők a 20 állomás feladataival körülbelül délután 17 órakor végeztek. Este 20 órakor kezdődött a zárórendezvény a Honvéd Kulturális Központban. A hosszú és fárasztó versenyt követő eredményhirdetéskor (éjjel negyed 12-kor) kiderült, hogy a Csongrád-Csanád megyét képviselő Bedősök a 20 középiskolai csapatból a 13. helyen végeztek.

Az eredménytől függetlenül Ti így is nyertesek vagytok, hisz olyan tudással rendelkeztek, amivel életet menthettek! Emellett köszönöm áldozatos munkátokat, a felkészülésben mutatott példaértékű szorgalmatokat és hozzáállásotokat is. Rettentő büszke vagyok az egész csapatra! Nincs megállás, a csapat már most nagy tervekkel készül a jövő évi 51. elsősegély versenyre!


Domokos József

felkészítő oktató2022. augusztus 23-án délelőtt a Homokháti Vándortábor 51 kisdiákja látogatott el iskolánkba, ahol megtekintették az iskola- és szakmatörténi kiállítást, rövid sétát tettek a parkban és az iskola épületeiben, majd megnézték iskolánk gépeit.